Omya CZ s.r.o.

č.p. 765, 102 00 Lipová – lázně    Zobraziť na mape

telefón:+420 774 700 478

IČO: 45192715
DIČ: CZ45192715

Pobočka Slovensko:
Omya s.r.o.    Zobraziť na mape
Karadžičova 8/A
Bratislava 821 08
web: engineered-materials.omya.com

Popis firmy

Zastupujeme popredného svetového výrobcu polymérov, švajčiarsku firmu EMS-CHEMIE AG. V našom portfóliu nájdete aj tryskacie médiá spoločnosti EMSODUR AG. Pôsobíme na českom a slovenskom trhu už  viac ako 20 rokov.

Certifikáty

ISO / TS 16949, ISO 9001

Sortiment/ Služby


1. EMS-GRIVORY

 

Konštrukčné plasty pre vstrekovanie, vytláčanie a vyfukovanie. Materiály pre výrobu technických dielov, osvedčené pri nahradzovaní tlakových kovových odliatkov.

Materiálová databáza EMS-GRIVORY

 

  • Rozmerovo stálé, chemicky odolné, tuhé a húževnaté materiály
  • Typy vhodné pre priamy kontakt s vodou a potravinami
  • Náhrada kovových odliatkov, typy s optickými vlastnosťami skla
  • Hlavné oblasti použitia: auto, elektro&elektronika, optické a sanitárne aplikácie, šport, obaly
  • Špeciality (napr. samozhášavé, vysokoteplotné, plnivo uhlíkových vlákien)
  • Green line produkty – až 50% podiel prírodných materiálov ako vstupných surovín

 

Všetky typy Grilamid TR sú transparentné termoplastické polyamidy na báze alifatických, cykloalifatických a aromatických zložiek. Všetky typy zjednocujú výnimočné vlastnosti, vďaka ktorým je možné splniť vysokonáročné aplikačné požiadavky.

Materiály tejto skupiny sú v podstate semikryštalické polyamidy s určitým podielom aromatickej štruktúry. Grivory je dodávaný vo forme granúl pre ďalšie spracovanie vstrekovaním alebo vytláčaním s použitím bežných spracovateľských strojov a nástrojov.

Grivory HT sú semikryštalické termoplastické konštrukčné materiály, ktorých základnou jednotkou je polyftalamid (PPA). Úplne nová a špecifická technológia výroby polymerizácie a kompoundovanie materiálu Grivory HT v Domat/EMS Švajčiarsko je výsledkom vlastného vývoja EMS-GRIVORY.

Pod obchodným názvom Grilon ponúka EMS-GRIVORY širokú paletu PA 6, PA 66 a kopolyamidových typov.

Grilamid L sa vyrába polymerizáciou lauryllactamu. Vysoká kvalita materiálu Grilamid L je daná chemickou štruktúrou PA 12. Tento technický termoplast sa už viac ako 40 rokov osvedčuje v mnohopočetných technicky náročných aplikaciách.
Mimo štandardných typov pre extrúziu a vstrekovanie ponúkame taktiež nové výnimočne tuhé a extrémne húževnaté typy Grilamid SST ako náhradu kovových materiálov. Ďalej PA 12 typy Grilamid FWA so schválením pre styk s jedlom a pitnou vodou.

EMS-GRIVORY otvára nové cesty so svojimi polyamidmi zosilnenými dlhým skleneným vláknom (PA-LFT). Od začiatku roku 2008 vyrába EMS-GRIVORY PA-LFT typy založené na osvedčených skupinách materiálov Grilon TS, Grivory GV a Grivory HT vo výrobnom závode Gross-Umstadt v Nemecku.

2. EMS-GRILTECH

Termoplastické tavné lepidlá pre všestranné použitie v odevnom i automobilovom priemysle.

EMS-GRILTECH vyrába a predáva technické textilné vlákna, promotory adhézie Grilbond, tavné lepidlá Griltex, vytvrdzovacie prostriedky Primid pre práškové farby a reaktívne rozpúšťadlá Grilonit. Tieto materiály a aditíva sú vynikajúce špeciálne produkty pre technicky náročné aplikácie. Vedenie obchodnej jednotky EMS-GRILTECH spoločne s výskumnými laboratóriami, technickým servisným strediskom a výrobnými jednotkami sa nachádza v meste Domat/EMS vo Švajčiarsku.

Základný prehľad tavných lepidiel Griltex»

3. EMSODUR AG

Emsodrur AG je švajčiarska špecializovaná spoločnosť zameraná na výrobu a vývoj tryskacích médií na čistenie prietokov termosetových a gumových výliskov aj pre otryskávanie tlakových kovových odliatkov. Vývoj týchto výrobkov je vykonávaný v úzkej spolupráci s konečnými užívateľmi.

Fotografie

Kategórie, v ktorých je firma umiestnená (12)

Publikováné články (7)

Publikované aktuality (4)

Prezentujte aj Vy Vašu firmu!

Pridajte Vašu firmu do Katalógu firiem pre plasty a gumu v ČR a SR. Vašu firmu uvidí viac ako 35 000 reálnych užívateľov za mesiac.

+ Pridať firmu
 

Najnovšie inzeráty

Najbližšie výstavy

Plastikársky slovník